IC 3639, nje galaktike me nje berthame aktive galaktikore, eshte pare ne kete imazh te kombinuar ne te dhenat nga teleskopi Hubble dhe Observatorin Jugor Europian.

Kjo galaktike permban nje shembull te nje vrime te zeze supermasive te fshehur nga gazi dhe pluhuri. Kerkuesit analizuan te dhenat e teleskopit NUSTAR nga ky objekt dhe i krahasuar ato me vezhgimet e meparshme nga Observatori Chandra i Rrezeve-X. Gjetjet nga NUSTAR, i cili eshte me i ndjeshem ne energji te larte te rrezeve X se keto observatoret e tjere, konfirmojne natyren e IC 3639 si nje galaktike me nje berthame aktive qe eshte erresuar nga gazi dhe pluhuri.

Credit: ESO/NASA/JPL-Caltech/STScI

Perditesimi per here te fundit 8 janar,2017.

Tags:GALAKTIKA, NUSTAR, UNIVERSI

Advertisements