Kratere e formuar ekspozojne materiale netokesore ne shpatet e pjerreta te Marsit. Megjithate, keto shpate shpesh perjetojne renie te shkembijve dhe orteqeve te mbeturinave qe i mbajne ne siperfaqe te paster nga pluhuri, duke zbuluar nje shumellojshmeri te ngjyrave, si ne kete imazh te permiresuar me ngjyra nga Orbiteri Zbulues Marsian i NASA-s, qe perfaqesojne lloje te ndryshme shkembore.Materiale te ndritshme te kuqe ne krye te skajeve te kratereve jane nga nje shtrese e pluhurit marsian.

Click here for larger version of PIA14454Permbajtja e imazhit.

Imazhi eshte marre nga  Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) duke perdorur instrumentin High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE)

Shiko dhe kete:http://www.uahirise.org/ESP_021454_1550

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Perditesimi per here te fundit 4 janar,2017.

Tags:MARSI, MAVEN,MARS ODYSSEY,MRO, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements