Krateri Meanderi ne Ceres eshte shikuar poshte djathtas ne kete imazh nga anija Dawn e NASA-s. Meanderi – e quajtur per perendeshen Ngaing (New Guinea) – pret disa kratere te mesme brenda mureve te saj.

Krateri Meanderi eshte i matur te jete 64 milje (103 kilometra) ne diameter. Krateri eshte i perqendruar ne 41 grade ne jug, 194 grade ne lindje. Nje pamje me e afert e kraterit mund te shihet ne PIA20673.

Dawn e mori kete imazh ne 26 tetor, 2016, gjate orbites se saj te dyte te zgjeruar shkencore e njohur edhe si (XMO2), nga nje distance prej rreth 920 milje (1.480 kilometra) mbi siperfaqen e Ceres. Rezoluta e imazhit eshte rreth 460 kembe (140 metra) ne pixel.

Nje seri e plote e te te dhenave te Dawn eshte e arkivuar ne http://pds.nasa.gov/ .

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCAL/MPS/DLR/IDA

Per me shume rreth misionit Dawn te NASA’s,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 4 janar,2017.

Tags:CERES, PLANETET XHUXH, SISTEMI DIELLOR, SONDA DAWN

Advertisements