Me e larte se ndertesa me e larte, me i larte se mali me i larte ne bote, me i larte se aeroplani me i larte,ky eshte vendi ku shtrihen aurorat. Aurorat e rralla arrijne nen 60 kilometra, dhe mund te shkojne deri ne 1000 kilometra. Dritat disa ngjyreshe qe behen nga aurorat shkaktohen nga elektronet dhe protonet energjike qe godasin atmosferen e Tokes qe vijne nga dielli. Shpesh, kur shihen nga hapesira, nje aurore e plote do te shfaqet si nje rreth – rreth nje poli magnetik te Tokes.E paraqitur ne nje imazh me kend te gjere,dhe e ngjeshur horizontalisht, kjo eshte nje pamje mengjesore qe shtrihej ne te gjithe qiellin e Norvegjise lindore 5 vjete me pare.

Image Credit & Copyright: Sebastian Voltmer

Shiko nje imazh te plote te aurorave:http://www.astrofilm.com/AuroraKirkenes360_view.html

Perditesimi per here te fundit 1 janar,2017.

Tags:ASTROFOTOGRAFI, PLANETI TOKE.

Advertisements