Dielli ka pasur vetem disa rajone te vogla aktive per disa dite kete jave dhe fushat e saj magnetike jane te pasqyruara ne kete imazh (13-16 dhjetor 2016). Shkencetaret jane duke perdorur modele kompjuterike te gjeneruara qe jane ne gjendje per te portretizuar linjat e fushes magnetike te diellit vetem ne nje gjatesi kohore. Ketu ne mund te shohim se strukturat e pergjithshme te fushave magnetike jane jo simetrike, te qendrueshme dhe te zhdervjelleta. Nese do te kishte shume rajone aktive, ne do te shohim nje fushe shume me teper kaotike. Dielli ketu eshte treguar ne nje gjatësi vale te drites ultravjollce ekstreme.

Shiko video:

Credit: Solar Dynamics Observatory, NASA.

Perditesimi per here te fundit 24 dhjetor,2016.

Tags:DIELLI, SDO,IRIS,SOHO, SISTEMI DIELLOR

Advertisements