Kjo fotografi tregon fytyren e fundit ne pamje te zones se madhe te erret qe kamera me kend te ngushte e Voyager 2 mori. Imazhi u mor 45 ore para qasjes me te afert, ne nje distance prej 2.8 milion kilometra (1.7 milion milje). Strukturat me te vogla qe mund te shihen jane 50 kilometra (31 milje). Imazhi tregon rete e bardha qe mbishtrihen ne kufijte e rajoneve blu te erret dhe te lehte. Ky imazh i perbere me ngjyra eshte bere nga filtra te qarta dhe te marra ne driten e gjelbert me kameran me kend te ngushte te Voyager 2. Misioni i Voyager menaxhohet nga JPL per Zyren shkencore te NASA-s.

Instrumenti  Imaging Science Subsystem – Narrow Angle e misionit Voyager

Image credit: NASA/JPL

Perditesimi per here te fundit 23 dhjetor,2016.

Tags:NEPTUNI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR, VOYAGER 1 & 2

Advertisements