Kjo pamje nga anija Dawn e NASA’s paraqet krateret Kondos dhe Jarimba ne Ceres.Jarimba,43 milje (69 km) e gjere ne diameter,eshte krateri me i madh ne kete imazh,treguar poshte majtas.Siper saj,ne skaj te kraterit Jarimba ndodhet krateri Jombos,i cili eshte 27 milje (44 km) ne diameter.

Dawn e mori kete imazh me 22 tetor,2016,nga orbita e saj e dyte e zgjeruar shkencore,ne nje distance prej 920 milje (1,480 km) siper siperfaqes.Rezolucioni i imazhit eshte 460 kembe (140 meter) per pixel.

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA

Per me shume rreth misionit Dawn te NASA’s,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 19 dhjetor,2016.

Tags:CERES, PLANETET XHUXH, SISTEMI DIELLOR, SONDA DAWN.

Advertisements