Me 12 dhjetor 2016, Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) ne satelitin Aqua te NASA-s ka kapur kete imazh natyral me ngjyra te pluhurit mbi Detin Arabik. Vorbullat e reve dhe te pluhurit rrotullohet ne drejtim te diktuar nga rrotullimit i Tokes. Ne hemisferen veriore, ky rotacioni Ciklonik eshte ne drejtim te kundert te akrepave te ores kur shikohet poshte nga hapesira.
Pluhuri ka arritur pertej detit me nje mase te ngrohte ajrore. Eshte e mundur qe qendra e ngrohte,dhe e thate e vorbulles nuk ishte perzier shume me ajer dhe lageshtine detare perreth skajeve.

Imazhi nga NASA, Jeff Schmaltz, MODIS Rapid Response Team at NASA GSFC. Kapja nga Kathryn Hansen me interpretimin e imazhit nga Andrew Ackerman (NASA GISS) dhe Toshihisa Matsui (NASA GSFC).

Perditesimi per here te fundit 18 dhjetor,2016.

Tags:PLANETI TOKE, STUDIMI I PLANETIT TOKE

Advertisements