Gjate afrimit te saj per ne Mimas me 2 gusht, 2005, kamera me kend te ngushte e anijes Cassini ka marre kete pikepamjet multi-spektrale te henes nga nje largesi prej 228,000 kilometra (142,500 milje).

Ky imazh eshte nje kend i ngushte dhe i qarte i cili eshte perpunuar per te rritur kontrastin ne shkelqim dhe mprehtesine e disa tipareve te dukshme.

Krateri Herschel , rrreth 140-kilometra i gjere (88 milje), eshte i dukshem ne te djathen e siperme te ketij imazhi.

Ky imazh eshte marre kur anija Cassini ishte mbi 25 grade ne jug, 134 grade gjeresi ne perendim.

Misioni Cassini-Huygens eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA’s dhe Agjencine Italiane te Hapesires.Jet Propulsion Laboratory i NASA-s, nje ndarje e Caltech (Insituti i Teknologjise  Kaliforni) ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e Misioneve shkencore te NASA-s, Washington. JPL ka projektuar, zhvilluar Orbiterin Cassini.

Per me shume informacion rreth Cassini,vizitoni:

1-http://www.nasa.gov/cassini

2-http://saturn.jpl.nasa.gov

Perditesimi per here te fundit 18 dhjetor,2016.

Tags:CASSINI, HENAT E SISTEMIT DIELLOR, SATURNI, SISTEMI DIELLOR

Advertisements