Dy vrima te zeza jane te nderthurura ne nje tango gravitacionale ne konceptin e ketij artistit. Vrimat e zeza supermasive ne zemrat e galaktikave jane menduar te formojne bashkimin e dy vrimave te vogla, por ende eshte vrime e zeze masive, e tille sic eshte pershkruar ketu.

Eksploruesi i Vezhgimit me Fushe te Gjere ne Vale Infra te Kuqe, apo WISE, ka ndihmuar astronomet te çojne ne ate qe duket te jete nje shembull i ri i nje vallezimi dysh i vrimave te zeza. E quajtur J233237.05-505643.5 WISE, ka dyshuar se bashkimi i ketyre dy vrimave te zeza eshte duke ndodhur rreth 3.8 miliarde vite drite, shume me larg se sa vrimat e zeza binare te nje natyre te ngjashme.

Per me shume informacion vizitoni http://www.nasa.gov/wise , http://wise.astro.ucla.edu dhe http://www.jpl.nasa.gov/wise.

Perditesimi per here te fundit 17 dhjetor,2016

Tags:UNIVERSI, VRIMA TE ZEZA, WISE-EKSPLORUESI I VEZHGIMIT ME FUSHE TE GJERE NE VALE INFRA TE KUQE

Advertisements