Shiko video:

Kjo video, e prodhuar nga Qendra AeroHapesinore Gjermane (DLR), tregon kraterin intriguese Occator ne Ceres. Occator eshte shtepia per zonat e ndritshme ne Ceres ‘. Ajo mund te jete qene e prodhuar nga dalja e lengjeve te pasur me kripe nga nen siperfaqja pas formimit te kraterit.

Animacioni perfshin pikepamjet topografike dhe me ngjyra te zgjeruara te kraterit, duke theksuar vecorit qendrore . Zona qendrore eshte e emeruar si Cerealia Facula. Grupi i mesem i zonave te ndritshme te Occator quhet Vinalia Faculae.

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA

Per me shume rreth misionit Dawn te NASA’s,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 17 dhjetor,2016.

Tags:CERES, PLANETET XHUXH, SISTEMI DIELLOR, SONDA DAWN.

Advertisements