Dicka e pakuptueshme e yjeve ne qendren e ketij imazhi te marre nga teleskopi Hubble i NASA/ESA’s eshte nje galaktike e njohur si UGC 5797. UGC 5797 eshte duke kaluar neper formimin aktiv te yjeve. Rezultati eshte nje popullsi yjore qe eshte vazhdimisht duke u rinovuar si forme masive e yjeve blu te ndritshme.

Ne kete imazh UGC 5797 paraqitet perpara nje sfondi te galaktikave spirale. Galaktikat spirale kane sasi me bollek pluhuri dhe gazi – perberes kryesor per forminin e yjeve.

Galaktikat spirale kane forma si disk qe ne menyre drastike ndryshojne ne pamjen varesisht nga kendi ne te cilen ata jane vezhguar. Ka shume galaktika spirale, me ngjyra te ndryshme dhe ne kende te ndryshme ne gjithe kete imazh.

Perditesimi per here te fundit 16 dhjetor,2016.

Tags:GALAKTIKA, HUBBLE, UNIVERSI.

Advertisements