Kjo pikepamje nga anija Dawn e NASA-s tregon kraterin Megwomets ne Ceres. Megwomets eshte krateri me i madh ne kete imazh, ne te djathte te qendres.Dawn e mori kete imazh me 21 tetor 21, 2016, nga orbita e saj e zgjeruar shkencore e njohur edhe si (XMO2), ne nje distance prej rreth 920 milje (1.480 kilometra) mbi siperfaqe. Rezoluta e imazhit eshte rreth 460 kembe (140 metra) ne pixel.

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA

Per me shume rreth misionit Dawn te NASA’s,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 15 dhjetor,2016.

Tags:CERES, PLANETET XHUXH, SISTEMI DIELLOR, SONDA DAWN.

Advertisements