Ky imazh,eshte marre nga kamera JunoCam ne anijen e NASA-s Juno.

Imazhi eshte marre me 11 dhjetor , 2016, teksa anija Juno po kryente flyby e trete te ngushte me Jupiterin. Ne ate kohe kur eshte marre imazhi, anija ishte rreth 40,000 milje (24,600 kilometra) nga Jupiteri.

JunoCam eshte nje kamer me drite te dukshme projektuar per te kapur foto te mrekuellushme te poleve te Jupiterit dhe ne krye te reve. Syte e Junos, japin nje pamje te gjere, duke ndihmuar per te siguruar kontekstin per instrumente e tjera .Kamera e anijes JunoCam eshte e perfshire ne anije ne menyre specifike , edhe pse imazhet e saj jane te dobishme per ekipin e shkecore te Junos.

Perditesimi per here te fundit 14 dhjetor,2016.

Tags:JUNO, JUPITERI, PLANETET, SISTEMI DIELLOR

Advertisements