Kete jave ne vitin 1972,ekuipazhi i Apollo 17 ka bere uljen finale duke permbyllur keshtu misionet e Apollos per ne hene,leshuar nga Qendra Hapesinore Kenedi e NASA-s. Misioni shkencor, i cili perfshinte tri dite ne siperfaqen e Henes, ishte i treti mision per te ulur nje rover ne hene ku asutronautet e kane perdorur per te eksploruar siperfaqen henore ku eshte zhvilluar dhe menaxhuar nga Qendra e Fluturimeve Hapesinore Marshall e NASA-s. Nga e majta, astronauti Harrison Schmitt, Eugene Cernan dhe Ronald Evans jane fotografuar me nje rover stervites dhe prapa tyre eshte edhe raketa Saturn V , e cila eshte zhvilluar edhe menaxhuar nga Marshall. Sot, Marshall eshte duke zhvilluar raketen ‘Space Launch Systems’ te NASA-s, raketa me e fuqishme e ndertuar ndonjehere qe do te jete ne gjendje per te derguar astronautet ne hapesire e thelle me larg se kurre me pare, duke perfshire nje mision per tek nje asteroid dhe Udhetimin ne Mars.

Perditesimi per here te fundit 13 dhjetor,2016.

Image credit: NASA

Tags:AUSTRONAUTE, NASA, PROGRAMI APOLLO.

Advertisements