Ky imazh me ngjyra nga teleskopi Hubble tregon nje rajon ne galaktiken NGC 1365, nje galaktike e mbyllur spirale e vendosura ne nje grup te quajtur ‘galaktikat Fornax’

Nje galaktike spirale e mbyllur eshte e karakterizuar nga nje “bar” i yjeve, pluhuri dhe gazi neper qendren e saj..

Fotografia bardhe e zi eshte marre nga nje teleskop tokesor ku tregon te gjithe galaktiken, e cila nga fotoja e Hubble me ngjyra eshte e dukshme vetem ne hemisferen jugore te galaktikes.

Credit:W. Freedman (Carnegie Observatories), the Hubble Space Telescope Key Project team, and NASA/ESA

Perditesimi per here te fundit 9 dhjetor,2016.

Tags:Hubble,Galaktika,Universi.

Advertisements