Agjencia Hapesinore Japonexe (JAXA)  ka leshuar raketen H-IIB pasditen e sotme (22:26 koha Japoneze) e premte-9 dhjetor nga Qendra Hapesinore Tanegashima ne jug te Japonise per ne ISS. Ne kohen e nisjes, stacioni hapesinore ishte duke fluturuar rreth 250 milje mbi Detin e Filipineve ne jug te Japonise.

Pak me shume se 15 minuta pas leshimit, raketa HTV-6 ishte ndare me sukses nga raketa dhe filloi rrugen e saj 4 ditore per ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires.

Te marten, 13 dhjetor, HTV-6 do te takohet me stacionin hapesinor. Komandanti i ekspedites se 50 Shane Kimbrough i NASA dhe inxhinieri i fuluturimeve Thomas Pesquet i ESA’s do te perdorin krahun robotik Canadarm2 te stacionit nga kupola e stacionit per te kapur anijen 12 toneshe.

Japan's H-IIB rocket launches on time
Pamje live nga leshimit:Fotoja NASA TV

NASA TV me 13 dhjetor do ta mbuloje trasmetiminit live te kapjes se anijes nga austronautet dhe mund ta shihmi live ketu:

Per me shume informacion mbi misionet e meparshme HTV nga JAXA per ne stacionin hapesinore,vizitoni:

https://www.nasa.gov/feature/kounotori-htv-launches-arrivals-and-departures

https://www.flickr.com/photos/nasa2explore/albums/72157657507783606

Perditesimi per here te fundit 9 dhjetor,2016.

Tags:ISS-Stacioni Nderkombetare i Hapesires.

Advertisements