Kjo pikepamje e mprehte dhe e gjere largpamese (shih) zbulon galaktikat e shperndara pertej yjeve te Rruges se Qumeshtit ne kufirin verior te kostelacionit te Pegasus.Galaktika qe eshte e spikatur ne te djathen e siperme eshte ajo NGC 7331.Vetem 50 milion vite-drite larg, kjo galaktike spirale e madhe eshte nje nga galaktikat me te ndritshme qe nuk eshte e perfshire ne katalogun e famshme te Charles Messier te shekullit te 18. Grupi galaktikor ne pjesen e poshtme te majte eshte e njohur si grupimi galaktikor i Kuintetit Stephan . Rreth 300 milione vite drite larg, Kuinteti ilustron nje perplasje te shumte te galaktikave. Ne qiell, Kuinteti dhe NGC 7331 jane te ndara nga rreth gjysme shkalle.

Image Credit & Copyright: Péter Feltóti

Perditesimi per here te fundit 3 dhjetor,2016.

Tags:Galaktika,Universi,Fotoja Astronomike e Dites.

Advertisements