Agjencia hapesinore ruse Roscosmos ka konfirmuar qe anija e rifurnizimit qe shkonte per ne Stacionin Nderkombetar te Hapesires ka humbur. Anija ishte nisur nga kozmodromi Baikonur ne Kazakistan te enjten ne nje rakete Soyuz, por perjetoi nje anomali rreth gjashte minuta e gjysme pas nisjes.

Gjashte anetaret e ekuipazhit qe jetojne ne bordin e stacionit te hapesires jane te sigurte dhe jane informuar per se si ka shkuar misioni. Te dy segmente si ruse dhe Amerikane te stacionit vazhdojne te operojne normalisht dhe furnizimet ne bord jane ne nivele te mira.

Minuatat e para te fluturimit ishin normale, por kontrolloret e fluturimit rus te te dhenave te telemetrise raportuan nje problem gjate operacionit te fazes se trete.

Anija nuk mbante asnje furnizim kritik per Segmentet operative te Shteteve te Bashkuara te stacionit. Misioni i ardhshem eshte planifikuar per te ofruar mallra ne stacionin nga nje rakete Vehicle H-II (HTV) -6 nga Agjencia Japoneze (JAXA) te premten,me 9 dhjetor.

Anija kishte 2.6 tone ushqime, karburant dhe furnizime per ekuipazhin e stacionit te hapesires.

Pamje nga leshimi:

Progress Rocket at Launch Pad
Pamje e anijes perpara leshimit.
Progress Spaceship Launches
Pamje nga leshimi.Fotoja NASA TV

Per me shume informacion,vizitoni:http://www.nasa.gov/station dhe http://blogs.nasa.gov/spacestation/

Perditesimi per here te fundit 2 dhjetor,2016.

Tags:ISS-Stacioni Nderkombetare i Hapesires.

Advertisements