Shkembinjte e ndricuar nga dielli mbi kraterin Yalode ne Ceres jane marre ne kete pikepamje te erret nga anija Dawn e NASA’s. Ne 152 milje (260 kilometra) ne diameter, Yalode eshte nje nga krateret e medhenj te Ceres ‘. Nje ndarje e quajtur Nar sulcus shihet ne te djathte te qendres.

Dawn e mori kete imazh me 19 tetor, 2016, nga orbita e saj e dyte e zgjeruar shkencore ose (XMO2), ne nje distance prej rreth 920 milje (1.480 kilometra) mbi siperfaqe. Rezoluta e imazhit eshte rreth 460 kembe (140 metra) per pixel.

Nje pikepamje e ndryshme e Yalode, marre pothuajse saktesisht nje vit me pare, mund te shihet ne PIA20150.

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA

Per me shume rreth misionit Dawn te NASA’s,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Perditesimi per here te fundit 1 dhjetor,2016.

Tags:Ceres,Planetet Xhuxh,Sistemi Diellor,Sonda Dawn.

Advertisements