Me 18 qershor 1983, Sally Ride u be gruaja e pare amerikane te fluturonte ne hapesire kur anija kozmike Challenger u nis ne misionin STS-7 nga Pad 39A ne Qendren Hapesinore Kenedi te NASA’s.Ekuipazhi i STS-7  perbehej nga astronauti Robert Crippen, komandant i misionit, i cili kishte bere edhte dy udhetime te tjera me pare me anije kozmike; Frederick H. Hauck, pilot; dhe tre specialistet e misionit – Ride, John M. Fabian dhe Norman E. Thagard.

Kjo pikepamje me kend te larte e nisjes se anijes, duke treguar nje shtrirje te gjate te bregdetit te Floridas mbi Atlantik dhe nje numer grumbujsh te medhenj te reve, eshte fotografuar me nje aparat fotografik 70mm nga astronauti John W. Young, i cili po pilotonte nje avion trajnues per monitorimi e motit kur anija kozmike po leshohej.

Image Credit: NASA

NASA History, Shuttle Challenger, Space Shuttle.

Perditesimi per here te fundit 27 nentor,2016.

Tags:Austronaute,Anije Kozmike

Advertisements