Ky imazh i perbere me ngjyra i satelitit te uranit Miranda eshte marre nga sonda Voyager 2 me 24 janar 1986, nga nje distance prej 147,000 kilometra (91.000 milje). Kjo foto eshte ndertuar nga imazhet e marra nga kamera me kend te ngushte me ane te filtrave te drites ne te gjelbert, vjollce dhe ultravjollce . Kjo eshte pikepamja me e mire me ngjyra e Mirandas kthyer nga Voyager. Miranda, vetem 480 km (300 mi)ne diameter, eshte me e vogla nga pese satelitet te medha te Uranit ‘.

Provincat rajonale gjeologjike te Mirandas tregohen shume mire ne kete pikepamje ne hemisferen jugore,imazhi eshte ne nje rezolute prej 2.7 km (1.7 mi).

Erresira dhe rajonet e ndritshme-lidhin dhe mbulojne rreth gjysmen e imazhit. Fotot me rezolucion me te larte te marra me vone tregojne shume lugina paralel me keto grupe. -Projekti Voyager menaxhohet per NASA-n nga Labaratori i Motoreve Reaktiv.

Instrumenti: Imaging Science Subsystem – Narrow Angle

Image credit: NASA/JPL

Perditesimi per here te fundit 23 nentor,2016.

Tags:Henat e Sistemit Diellor,Voyager 1 & 2,Sistemi Diellor.

Advertisements