Me 20 korrik 1969 — Astronauti Edwin E. Aldrin Jr, pilot i modulit henor, ka dale nga moduli henor (LM-Lunar Module) i quajtuar “Eagle” dhe filloj te zbrese shkallet e LM se si ai po pergatitej per te ecur ne hene. Kjo fotografi eshte marre nga astronauti Neil A. Armstrong, komandant i Apollo, me nje kamer planetare 70mm nga siperfaqja e henore gjate veprimtarise se 2 austronatueve qe kryen ne siperfaqe e henes ne vitin 1969. Ndersa astronautet Armstrong dhe Aldrin zbriten me modulin henor “Eagle” ne siperfaqen e henes per te eksploruar henen, astronauti Michael Collins,ishte pilot i modulit  (CSM) “Columbia”rreth  Henes.

Photo Credit: NASA

Perditesimi per here te fundit 23 nentor,2016.

Tags:Programi Apollo,Austronaute,Hena,Apollo 11,NASA.

Advertisements