Galaktika spirale NGC 3274 eshte nje galaktike relativisht e zbehte e vendosur mbi 20 milione vite drite larg ne konstelacionin e Leo (The Lion). Ky imazh eshte marre nga kamera planetare me fushe te gjere te teleskopit Hubble te NASA/ESA,ne nje vizion ku u lejon astronomeve per te studiuar nje game te gjere te objektivave, nga formimi me i afert i yjeve deri ne rajonet me te largeta te kozmosit.

Ky imazh kombinon vezhgimet e mbledhura ne pese filtera  te ndryshme, duke sjelle se bashku driten ultravjollce, te dukshme dhe infra te kuqe te lehte per te treguar te gjithe madheshtine NGC 3274. NGC 3274 u zbulua nga Wilhelm Herschel ne 1783. Galaktika PGC 213714 eshte gjithashtu e dukshme ne te djathten e siperme te kornizes,qe ndodhet shume me larg nga Toka.

Credit:ESA/Hubble & NASA, D. Calzetti

Perditesimi per here te fundit 22 nentor,2016.

Tags:Hubble,Galaktika,Universi.

Advertisements