Tre anetaret e rinj te ekuipazhit kane mberritur ne bordin e Stacionit Nderkombetar te Hapesires. Anija Soyuz MS-03 mberriti ne ISS ne oren 7:40 pm EST,ose ne oret e para te mengjesit te sotem me oren tone , duke shenuar ardhjen ne laboratorin orbital per astronauten e NASA’s Peggy Whitson, Oleg Novitskiy i agjencise kozmike ruse Roscosmos dhe Thomas Pesquet i ESA’s (Agjencia Europiane e Hapesires) .

Se bashku me 3 austronautet e ekspedites se 50 – me Komandantin Shane Kimbrough te NASA-s dhe kozmonautet Sergej Ryzhikov dhe Andrey Borisenko, anetaret e ekuipazhit te rinj do te kontribuojne ne me shume se 250 eksperimente kerkimore te vazhdueshme ne bordin e stacionit te hapesires, ne fusha te ndryshme te tilla si biologjia,shkencat e tokes, hulumtimet e njeriut, shkencat fizike dhe zhvillimet e teknologjise.

Per me shume informacion me te detajuar,vizitoni:http://www.nasa.gov/station,https://blogs.nasa.gov/spacestation/ dhe  Expedition 50.

Perditesimi per here te fundit 20 nentor,2016.

Tags:ISS-Stacioni Nderkombetare i Hapesire,Austronaute, Expedition 50.

Advertisements