Austronautja e NASA’s Peggy Whitson, kozmonauti Oleg Novitskiy i agjencise hapesinore ruse Roscosmos, dhe Thomas Pesquet austroaut i ESA’s (Agjencia Europiane e Hapesires) do te leshohen te enjten, 17 nentor, per nje qendrim gjashte mujor ne bordin e Stacionit Nderkombetar te Hapesires.

Aktiviteti e leshimit do te filloje qe me 16 nentor, ku do te trasmetohen live ne NASA TV si dhe ne faqen e internetit te agjencise. Ekuipazhi i ekspedites 50/51 do te leshohet ne 3:20 te darkes (2:20 a.m 18 nentor , koha Baikonur) nga kosmodromi Baikonur ne Kazakistan.

Pas leshimit, anetaret e ekuipazhit do te udhetojne per dy dite para se moduli i tyre do te anokorohet diten e shtune, 19 nentor ne ISS.

Gjate qendrimit te tyre ne bordin e ISS, Whitson do te behet gruaja e pare qe do te komandoje stacionin e hapesires dy here.

Te gjashte anetaret e ekuipazhit te ekspedites se 50 do te kontribuojne ne qindra eksperimente ne biologji, bioteknologji, shkenca fizike dhe shkencat e Tokes ne bordin e vetem laborator ne mikrogravitet. Ekuipazhi eshte planifikuar te kthehet ne Toke ne pranveren e ardhshme.

Per me shume vizito:http://www.nasa.gov/nasatv,http://www.nasa.gov/station.

Perditesimi per here te fundit 13 nentori,2016.

Tags:  Expedition 50, International Space Station (ISS),Austronaute.
Advertisements