Ne flyby e tij te parafundit te ngushte me henen me te madhe te saturnit Titanin , Cassini do te perdore instrumentin e saj radio shkencor per te skanuar detet e medha te metanit ne afersi te Polit te Veriut te Henes.Ky flybu eshte planifikuar te ndodhi me 13 nentor,2016.

Tre detet e medha te Titan-it ne veri – Punga Mare, Ligeia Mare dhe Kraken Mare (deti me i madh), jane secili qindra milje ne diameter . Por kamerat e imazheve te anijes Cassini nuk mund te shohin shume mire, sepse siperfaqja e Titan-it eshte e mbuluar nga nje mjegull e dendur. Sinjale radio, megjithate, mund te depertojne atmosferen Titanit, dhe Cassini ka nje instrument qe perdor sinjale radio per te zbuluar peisazhet dramatike te Titanit.

Gjate Flyby T-124, Cassini do te nxjerre antenen e saj te larte dhe instrumentet radio shkencore (te quajtur Radio Science Subsystem) ne menyre te vazhdueshme do te transmetoje nje sinjal ne drejtim te siperfaqes se Henes.

 

Cassini's position on Nov. 1, 2016
Pershtypja e ketij artisti tregon orbiten e Cassini me 1 nentor.

Per me shume vizitoni:https://saturn.jpl.nasa.gov/

Perditesimi per here te fundit 12 nentor,2016.

Tags:Cassini,Eksplorimi i Sistemit Diellor,Titani,Saturni.

 

 

Advertisements