Imazhet e reja me rezolucion te larte te marra nga orbiteri MRO i NASA’s tregojne pjeset e modulit Schiaparelli dhe zonen e saj te uljes me ngjyra ne planetin e kuq.

Schiaparelli mberriti ne rajonin Meridiani Planum ne Mars me 19 tetor, ndersa anija meme e saj filloi rrotullohet rreth planetit. Orbiter TGO do te beje verejtjet e tij te para shkencore gjate dy qarqeve te saj eliptike rreth Marsit – qe korrespondon me 8 dite- duke filluar nga 20 nentori, duke perfshire edhe duke marre imazhet e para te planetit qe prej mberritjes.

Imazhi i ri i Schiaparelli dhe komponenteve te tij hardware eshte marre nga Orbiteri Zbulues Marsian i NASA-s, apo MRO, me 1 nentor.
Perveç kesaj, imazhi i 1 nentorit eshte marre duke kerkuar pak me ne perendim, ndersa me pare imazhi ishte duke kerkuar ne lindje, duke siguruar nje gjeometri te kundert shikimin.

Shiko:

http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/ExoMars/Schiaparelli_crash_site_in_colour

[http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA16813].

http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA21131

Image credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona

Tags:  Jet Propulsion Laboratory, Mars, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), Solar System
Advertisements