Nje prototip i ” percjelljes se misionit te Asteroideve” (ARM) i nje sistemi te kapur robotik eshte testuar dhe simuluar ne Qendren e Fluturimeve Hapesinore Goddard te NASA-s ne Greenbelt, Maryland. Pjesa robotike e ARM eshte vene ne shenjester per tu nisur ne 2021.

E vendosur ne Qendren e Operacioneve robotik ,kjo u ndihmon inxhiniereve te kuptojne veprimet e nderlikuar te nevojshme per te mbledhur nje gur multi-tonesh nga siperfaqja e nje asteroidi. Hardwaret perfshijne ketu tre kembet kornize.

NASA dhe studente nga Universiteti West Virginia ndertuan simulimin e asteroidit nga shkembi, polisteroli, kompensate dhe nje endoskeleton alumini.

Brenda ROC-Robotic Operations Center, inxhinieret mund te perdorin robote industriale, nje platforme levizje me baze, dhe algoritme pershtatur per te krijuar simulime te operacioneve hapesinore per anijen robotike. ROC gjithashtu lejon inxhinieret te simulojne operacione robotike, servise satelitor, sistemet pere te optimizuar performancen per misione e ardhshme, kur nje anijen robotike mund te vendosen per te riparuar ose te furnizojne nje satelit ne orbite.

Image Credit: NASA

Perditesimi per here te fundit 1 nentor,2016.

Tags;NASA,Qendra e Fluturimeve Hapesinore Goddard,Percjellja e Misionit te Asteroideve (ARM).

Advertisements