Me 30 tetor, 2016, Observatori Dinamik diellor i NASA-s, ose SDO, perjetoi nje eklips te pjesshem diellor ne hapesire, ku ka shikuar henen duke kaluar perpara diellit. Tranzitimi i henes zgjati nje ore, midis 3:56 pm dhe 4:56 pm EDT, me henen e cila mbuloj rreth 59 per qind te diellit ne kulmin e udhetimit te saj perpara siperfaqes se diellit.

Credits: NASA’s Goddard Space Flight Center/SDO/Joy Ng

__________________________________________________
Burimi:https://www.nasa.gov/…/2…/nasa-s-sdo-catches-a-lunar-transit

Perditesimi per here te fundit 31 tetor,2016.

Tags:Dielli,Orbiteri dinamik diellor,Sistemi Diellor.

Advertisements