Ky imazh marre nga anija Dawn e NASA-s tregon terrene te karekterizuara ne planetin xhuxh Ceres. Nje brez i ndritshem eshte i dukshem ne nje seksion te kraterit (ne fund te imazhit), dhe prane ne kulmin e saj qendror.

Imazhi eshte i perqendruar ne 63 grade gjeresi veriore, 53 grade gjatesi lindore.

Dawn e mori kete imazh me 12 qershor 2016, nga nje lartesi e ulet ne orbiten e saj, ne nje distance prej rreth 240 milje (385 kilometra) mbi siperfaqe. Rezoluta e Imazhit eshte 120 kembe (35 metra) per pixel.

Misioni Dawn menaxhohet nga JPL per Drejtorine e Shkences te NASA-s ne Uashington. Dawn eshte nje projekt i Programit ”Discovery” te drejtorise se shkences, menaxhuar nga qendra hapesinore Marshall e NASA-s ne Huntsville, Alabama. UCLA eshte pergjegjes per shkencen e pergjithshme te misionit Dawn. Orbital ATK, Inc, ne Dulles, Virxhinia,kane projektuar dhe ndertuar anijen. Qendra Aerohapesinore Gjermane,dhe Instituti Max Planck per kerkime ne Sistemin Diellor , Agjencia italiane e Hapesires dhe Instituti i astrofizikes kombetare italiane jane partnere nderkombetare ne ekipin e misionit.Per listen e plote te pjesemarreseve te misionit,shiko:http://dawn.jpl.nasa.gov/mission.

Image credit: NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA

Perditesimi per here te fundit 30 tetor 2016.

Per me shume informacion rreth sondes Dawn,vizitoni:http://dawn.jpl.nasa.gov.

Tags:CERES, PLANETET XHUXH, SISTEMI DIELLOR, SONDA DAWN

Advertisements