GJ1214b, eshte treguar ne kete koncept te ketij artisti,dhe eshte nje super-Toke qe rrotullohet rreth nje ylli te kuq xhuxh 40 vite-drite nga Toka. Vezhgimet e reja nga teleskopi Hubble i NASA/ESA’s tregojne se ajo eshte nje bote ujore ,ku avuli ka mbushur atmosferen e trashe te ketij egzoplaneti. GJ 1214b perfaqeson nje lloj te ri te planeteve, si asgje tjeter shikuar ne Sistemin Diellor ose ne ndonje sistem tjeter planetar te njohur aktualisht.

Perditesimi per here te fundit 29 tetor,2016.

Credit:NASA, ESA, and D. Aguilar (Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics)

Tags:Hubble,Egzoplanete,GJ 1214b

Advertisements