Ky imazh,i kapur me teleskopin Hubble te NASA/ESA’s eshte imazhi me i madh dhe me i mprehte marre ndonjehere  galaktikes se Andromedes – i njohur ndryshe si M31.

Ky eshte nje version i prere i nje imazhi te plote dhe ka rezolucion prej 1.5 miliard pixels. Juve do ju duhet me shume se 600 ekranet televizive HD per te shfaqur imazhin e tere.Ky eshte imazhi me i madh i Hubble leshuar ndonjehere dhe tregon mbi 100 milione yje dhe mijera grupime yjore te ngulitura ne nje seksion qe shtrihet ne forme disku ne te gjithin ne me shume se 40 000 vite-drite.

Ky imazh eshte shume i madh dhe do te shfaqet lehtesisht ne rezolucion te plote dhe eshte vleresuar me i mire duke perdorur mjetet zoom .

Credit:

NASA, ESA, J. Dalcanton (University of Washington, USA), B. F. Williams (University of Washington, USA), L. C. Johnson (University of Washington, USA), the PHAT team, and R. Gendler.

Perditesimi per here te fundit 27 tetor,2016.

Tags:Galaktika e Andromedes,Teleskopi Hubble,NASA,ESA.

Advertisements