Muzgu ne Jug–vorbulla jugore polare ne henen Saturnit Titan ende qendron kunder shtresave portokalli dhe blu qe jane karakteristike e atmosferes se Titanit. Imazhe si kjo, nga anija Cassini e NASA-s, ku shkencetaret kane dale ne perfundim se retë polare jane te formuara ne nje lartesi shume me te larte – ku rrezet e diellit ende mund te arrijne .

Per nje imazh me ngjyra te vorbulla jug polare ne Titan, shih PIA14919. Per nje video te vorbulles, shih PIA14920.

Kjo pikepamje duket e drejt ne hemisferen zvarritese te Titanit (3.200 milje ose 5,150 kilometra ne diameter). Veriu ne Titan eshte lart dhe rrotullohet 17 grade ne te majte. Imazhet e marra jane duke perdorur filtra fantazme te kuq, te gjelber dhe blu qe jane kombinuar per te krijuar kete pikepamje natyrore-me ngjyra. Imazhi eshte marre me kameran me kend te ngushte te anijes Cassini me 30 korrik, 2013.

Pamja ishte fituar ne nje distance prej rreth 895.000 milje (1.441 milione kilometra) nga Titan. Shkalla e Imazhit eshte 5 milje (9 kilometra) ne pixel.

Image Credit:NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Tags:Cassini,Henat e Sistemit Diellor,Titani.

Advertisements