Imazhet infra te kuqe nga instrumentet ne majen e observatorit kombetare Kitt (majtas) dhe nga teleskopi hapesinor Spitzer i NASA-s (djathtas) kane dokumentuar shperthimin e HOPS 383, nje PROTOSTAR ri ne rajonin yll-formues te Orionit. Sfondi eshte nje pamje e gjere e rajonit te marre nga nje mozaik infra te kuqe me kater ngjyra nga teleskopi spitzer .

Per me shume rreth zbulimeve nga spitzer, viztioni:https://astroalbastronomy.wordpress.com/category/teleskopi-spitzer/

Advertisements