Valet e medha jane te skalitura ne kete mjegullnaje te quajtur mjegullnaja e kuqe e merimanges, qe ndodhet rreth 3.000 vite-drite larg ne konstelacionin e Shigjetarit. Kjo mjegullnaje planetare e ngrohte strehon nje nga yjet me te nxehta te njohura dhe ererat e tij te fuqishme yjore kane gjeneruar vale 100 miliarde kilometra (62.4 miliarde milje) te larta. Valet jane te shkaktuara nga goditjet supersonike, te formuara kur gazi lokal eshte i ngjeshur.

Image credit: ESA/Garrelt Mellema (Leiden University, the Netherlands)

Tags:Hubble,Mjegullnaj,Rruga e Qumeshtit.

Advertisements