Landeri Schiaparelli – pjese e misionit te ESA’s dhe Rusise– ExoMars – eshte planifikuar  te ulet ne siperfaqen e Marsit sot (19 tetor-2016). Ju mund te ndiqni uljen live ne faqen e Facebook te ESA’s si dhe ne webin e tyre.Nese Schiaparelli ulet me sukses ashtu sic pritej , ulja e sotme do te shenoje fillimin e misionit te pare te suksesshem qe te ulet ne siperfaqen e planetit te kuq nga Europa dhe Rusia.

       Spacecraft Operations

Ndiqni udhezimet e duhura rreth misionit ne:http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/ExoMars/Live_updates_ExoMars_arrival_and_landing

http://www.esa.int/

Tags:Exo Mars,Planetet,Marsi,Eksplorimi i Sistemit Diellor.

Advertisements