Pikat e Galaktikave ne qiell ne kete imazh te japin pershtypjen e gjere dhe te thelle te nje Grupimi galaktikor i njohur ndryshe edhe si Antlia. Grumbulli i trete me i afert i galaktikave me Token pas Virgjereshes dhe Fornax, grumbulli Antlia eshte i njohur per kompaktesine e saj dhe pjesen e tij te larte te galaktikave eliptike. Antlia,eshte kataloguar si Abell S0636, dhe perfshin rreth 2 milion vjet drite dhe shtrihet rreth 130 milione vite drite larg ne drejtim te konstelacionin (Antlia)– grumbulli ka dy grupe te shquar galaktikore -. qendren e poshtme dhe te sipermen e majte .

Image Credit & Copyright: Rolf Olsen

Tags: Virgo,Fornax, Antlia cluster, Abell S0636

Fotoja Astronomike e Dites.

Advertisements