Anijen Cygnus do te niset ne Virgjina ne oren 8:03 te darkes EDT .dhe do te mbaje me shume se 5.000 £ materiale shkencore, furnizimet dhe pajisje per ne ISS.Le te marrin nje veshtrim ne disa nga keto eksperimente:

Flaka e ftohte–Zjarret ne temperature te ulet pa flake te dukshme jane te njohur si flake e ftohte. Eksperimenti me te mira te kesaj flake shqyrton keto djegie ne temperature te ulet per pikat e ndryshme ne gravitet te ulet.

Pse NASA eshte duke e studiuar kete? Te dhenat nga ky eksperiment mund te ndihmojne shkencetaret te zhvillojne motoret me efikase te avancuara dhe lende djegëse te reja per përdorim ne hapesire dhe ne Toke.
Efektet e ndriçimit.

Astronautet ne bordin e stacionin hapesinore pervojne cikle te shumta e te lehta dhe te erreta çdo 24 ore, te cilat, se bashku me punen e nates dhe streset e nje ecje hapesinore, mund te ndikojne ne sasine e tyre te gjumit dhe cilesine.

Investigimi i efektit te drites jane nje sistem i ri i ndriçimi ne bordin e stacionit te dizajnuara per te permiresuar shendetin e ekuipazhit .
Nje app i thjeshte perdorues ne nje tablet u ofron astronauteve nje menyre te re dhe me te shpejte per te mbledhur nje shumellojshmeri te gjere te te dhenave personale. Testet e eksperimentit te veshjeve kane nje perdorimin te kesaj teknologjie franceze i projektuar per te regjistruar dhe per te transmetuar te dhenat per te ushqyerit, gjumit, stervitje dhe medikamente. Astronautet perdorni aplikacionin per te perfunduar pyetesoret dhe per te mbajtur shenime mjekesore. Ata veshin nje kemishe te zgjuar gjate ushtrimit qe regjistron aktivitetin e trupit, te zemres pozicionet e ndryshme dhe transmeton keto te dhena ne app.

Jashte fushes magnetike te Tokes, astronautet jane te ekspozuar ndaj rrezatimit ne hapesire qe mund te zvogeloje imunitetin e trupit, duke nisur keshtu rritjen e rrezikut te kancerit.

Neutron spektromates (FNS).Eshte nje Eksperiment i shpejte qe do te ndihmoje shkencetaret te kuptojne neutrone e energjise se larte, nje pjese te ekspozimit te rrezatimit perjetuar nga ekipet gjate ecjes hapesinore, duke studiuar nje teknike te re per te matur grimcat elektrike neutrale te Neutroneve.

Credits: http://nasa.tumblr.com

Shkencetaret dhe studiuesit do te diskutojne disa nga eksperimentet ne stacion.Shikojeni Ketu.

Tags:NASA,Stacioni Hapesinore,Teknologji,Eksperimente Hapesinore.

 

 

 

Advertisements