ESA eshte duke udhehequr Europen ne misionin e rradhes per ne planetin Mars,ku nje lander do te ulet ne Mars dhe nje orbiter do monitoroj planetin nga orbita (mberritja e Exo Mars me 19 tetor), dhe ju mund te ndiqni ngjarjen me te madhe te misionit online, duke perfshire nje ndarje te anijes midis landerit dhe orbiterit (kjo do te ndodhe me 16 tetor ).ExoMars 2016 eshte nje mision i perbashket nga Agjencia Europiane e Hapesires (ESA) dhe Rusia qe sherben si nje shenje paralajmeruese per nje mision ne Mars me Rover (me kthimin e mundshem te mosterave ne toka)  planifikuar per tu nisur ne vitin 2020. Misioni aktual perbehet nga nje orbiter (nje satelit orbital ) dhe Landerin Schiaparelli (qe do te ulet ne mars me 19 tetor) ku do te ndihmoje per teknologjine per misionin e ardhshem ne Mars.

Mund ta shikoni live ne:live webcast page ose ne. ESA’s Facebook page.

http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/ExoMars/Live_updates_ExoMars_arrival_and_landing

Per me shume:

ESA’s mission homepage  &    ExoMars, dhe  ExoMars orbiter.

Video-ExoMars:Nga ndarja tek ulja.

Tags:ESA,Exo Mars,Eksplorimi i Sistemit Diellor,Marsi.

 

Advertisements