Ne shikim te pare, karakteristikat me te dukshme ne kete imazh nga anija Cassini e NASA-s jane Unazat e Saturnit dhe henat e akullta Enceladus.

Ne kete pikepamje,hena Enceladus e akullt (313 milje apo 504 kilometra ne diameter) varet ne hapesiren midis Cassini dhe planetit gjigand.Kjo pikepamje duket e drejt ne anen e ndriçuar nga dielli te unazave prej 0,14 grade mbi aeroplanin unazor.

Imazhi eshte marre ne driten e dukshme me kameren me kend te gjere ne bordin e anijes Cassini me 18 gusht 2015.Pamja ishte fituar ne nje distance prej rreth 87,000 milje (139,000 kilometra) nga Enceladus. Shkalla e imazhit eshte 5 milje (8 kilometra) ne pixel.

Per me shume rreth Cassini:http://saturn.jpl.nasa.gov,http://www.nasa.gov/cassini

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Tags:Anija Cassini,Saturni,Enceladus.

Advertisements