Mjegullnaja e Carinas e njohur ndryshe si NGC 3372 eshte nje mjegullnaje e madhe shume e shndritshme,me nje distance perafersisht prej 6,500 deri ne 10,000 vite drite nga toka ne drejtim te yjesise se Carines.NGC 3372 shtrihet ne nje diameter prej 300 vite drite nga njeri cep ne tjetrin.
Mjegullnaja e Carines eshte nje mjegullnaje nga me te medhate dhe te perhapurat ne qiellin tone.Edhe pse eshte rreth 4 here me e madhe se mjegullnaja e famshme e Orionit,NGC 3372 eshte me pak e njohur,per shkak te vendodhjes se saj ne qiellin jugor.Kjo mjegullnaje u zbulua ne vitin 1751 nga Nicolas Louis de Lacaielle.

Imagine Credit:ESA,Hubble & NASA

Tags:Mjegullnajat, Hubble,Rruga e Qumeshtit

Advertisements