Credits: NASA/MSFC/Brian Massey

Inxhinieret jane duke u pergatitur per te vënë presion mbi hardware per raketen me te fuqishme ne bote, Leshimi i Sistemit te Hapesires ose SLS te NASA-s, si pjese e nje serie rigoroze provash per te siguruar çdo strukture qe mund te perballoje streset e pabesueshme te nisjes. SLS dhe anija Orion e agjencise do te udhetojne ne destinacione te reja ne hapesire te thelle se si NASA po vazhdon te pergatiten per udhetimin e saj ne Mars.

“Jo vetem qe kjo seri ka kosto me efektive duke testuar disa artikuj te kualifikimit se bashku, por edhe na ndihmon te kuptojme se si fluturimi i hardware do te kryhet se bashku,” tha Mike Roberts, mekanike ne Drejtorine e Inxhinierise ne qendre e e fluturimeve hapesinore ne Marshall te NASA-s ne Huntsville, Alabama.

Test version of the launch vehicle stage adapter (LVSA)

Credits: NASA/MSFC/Fred Deaton
Advertisements