Kete jave ne vitin 2000, anija kozmike Discovery dhe STS-92 jane nisur qendra hapesinore Kennedy te NASA-s ne fluturim e 100-te te programit te anijeve kozmike. Misioni i pare i anijes filloi ne prill te vitit 1981, dhe per 30 vitet e ardhshme programi ka derguar njerez ne hapesire,duke riparuar satelitet, kryer hulumtime te ndryshme dhe duke ndertuar strukturen me te madh ne hapesire, Stacionin Nderkombetar te Hapesires.

Foto:NASA

Tags:Anije Kozmike.NASA,Qendra Hapesinore Kenndey.

Advertisements