-Ky imazh nga teleskopi hapesinor Hubble i NASA / ESA’s tregon Sh 2-106, ose S106 per shkurt. Ky eshte nje rajon kompakt i formimin te yjeve ne konstelacionin Mjellma . Nje yll i sapo-formuar i quajtur S106 IR eshte fshehur ne pluhurin kozmik ne qender te imazhit, dhe eshte pergjegjes per formen perreth se nje reje gazi dhe turbullirave te dukshme brenda. Drita nga ngjyrat e ndezura te hidrogjenit eshte me ngjyre blu ne kete imazh.
Ky objekt eshte 3.300 vite drite larg nga toka.

Credit:NASA & ESA

Burimi<<http://socsi.in/FFmOh>>

Advertisements