Ky imazh i Hubble tregon rajonin qendror te nje galaktike spirale te njohur si NGC 247. NGC 247 eshte nje galaktike relativisht e vogel spirale ne konstelacionin jugor te Balenes. E Shtrire ne nje distance prej rreth 11 milione vite-drite nga ne, ajo eshte pjesE e Grupit galaktikor te Skulptorit, nje koleksion e lirshem e galaktikave qe gjithashtu permban galaktiken me te famshme te NGC 253 (i njohur ndryshe si Galaktika e Skulptorit ).

Berthama e NGC 247 eshte e dukshme ketu si nje e ndritshme, i rrethuar nga nje perzierje e yjeve, gazit dhe pluhurit kozmik.

Kjo galaktike tregon nje tipar veçanerisht te pazakonte dhe misterioze – kjo nuk eshte e dukshme ne kete imazh, por mund te shihet qarte ne pikepamjet e gjera te galaksitkes, te tilla si kjo foto nga teleskopi MPG / ESO 2.2 metrash i ESO-s. Pjesa veriore e diskut NGC 247 ka nje zbrastesi te dukshme ,nje boshllek i zakonshme te yjeve dhe rajonet e njohura si H II qe perfshin gati nje te treten e gjatesise se pergjithshme te kesaj galaktike.

Credit:ESA/Hubble & NASA

Tags:Galkatika NGC 247,Hubble,ESO.

Advertisements