Ky imazh i marre nga Teleskopi Hubble i NASA/ESA tregon nje pamje te ngushte Jupiterit
.Astronomet duke perdorur Hubble kane monitoruar ndryshimet ne stuhin e madhe te Jupiterit e njohur si Zona e Madhe e Kuqe (GRS). Gjate ekspozimeve, me 21 prill te 2014, hija e henes Ganymede perfshiu te gjithe qendren e GRS -(Zones se Madhe te Kuqe).

Tags:Hubble,Jupiter,Zona e Madhe e Kuqe,Ganymede,Planetet,Henar e Sistemit Diellor.

Credit:NASAESA, and A. Simon (Goddard Space Flight Center)

Acknowledgment: C. Go and the Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Gjithashtu shiko dhe- NEWS RELEASE IMAGES

 

 

Advertisements