Kamera me kend te ngushte OSIRIS e Rosettas ka kapur kete imazh te Kometes 67P / Churyumov-Gerasimenko ne oren 10:21 te paradites se sotme,vetem pak minuta para se sonda, te bente zbritjen perundimtare dhe keshtu dhe permbyllljen e misionit
Shkalla e imazhit eshte rreth 11 cm / per piksel dhe masa e imazhit eshte rreth 225 m ne te gjithe.
ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA

Kamera me kend te ngushte OSIRIS ne bordin e sondes Rosetta ka kapur kete imazh te Kometes 67P / Churyumov-Gerasimenko ne oren 10:14 GMT nga nje lartesi prej rreth 1.2 km, gjate zbritjes perfundimtare te anijes kozmike me 30 shtator.

Fotoja:ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA

Duke skanuar vendin e zbritjes se Rosettas,nje rajon i quajtur Ma’at.

Fotoja:ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA

Per me shume rreth sondes Rosetta ne shqip,vizitoni;https://astroalbastronomy.wordpress.com/2016/09/23/cfare-eshte-sonda-rosetta-fakte-rreth-kesaj-sonde/

Website i Rosettas;http://www.esa.int/rosetta

Tags:Rosetta,Sistemi Diellor,Kometea 67P / Churyumov-Gerasimenko.

Advertisements