Pan mund te jete nje hene e vogel nga pikepamja e anijes Cassini, por si shume prej henave te Saturnit , ajo ka nje ka nje efekt shume te dukshem ne unaza.

Pan eshte rreth (17 milje ose 28 kilometra ne diameter, ne te majte,qender ka hapur hendekun e formave te unazave (disa prej te cilave mund te shihen këtu).

Kjo pikepamje duket e drejt ne anen e ndriçuar nga dielli te unazave prej rreth 8 grade mbi aeroplanin unazor. Imazhi eshte marre ne driten e dukshme me kameran e anijes Cassini me 2 korrik, 2016.

Pamja ishte fituar ne nje distance prej rreth 840.000 milje (1.4 milione kilometra) nga Saturni , ose faza, me nje kend prej 128 grade. Shkalla e imazhit eshte 5 milje (8 kilometra) ne pixel.
Misioni Cassini eshte nje projekt bashkepunues i NASA-s, ESA (Agjencia e Europiane Hapesires) dhe Agjencine Italiane te Hapesires. JPL i NASA’s, ne Pasadena, menaxhon misionin per Drejtorine e misioneve shkencore te NASA-s, Washington. Orbiter Cassini dhe dy kamerat e saj ne bord ishin projektuar, zhvilluar dhe u mblodhen ne JPL. Qendra e operacioneve te imazheve eshte i bazuar ne Institutin e Shkences ne, Kolorado.

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Advertisements