Ky imazh, eshte marre nga teleskopi Hubble i NASA / ESA ,ku tregon mjegullnajen e re planetare Henize 3-401. Vizioni i jashtezakonshëm i Hubble zbulon se ajo eshte nje nga mjegullnaja planetare me te zgjatura te gjetur deri tani. Imazhi tregon dy daljet shume te gjata cilindrike me strukturat te nderlikuara . Ne po shohim yllin qendror pergjegjes per kete shfaqje te bukur per here te pare ne kete imazh. Henize 3-401 ndodhet ne konstelacionin e Carina ne nje distance te perefert prej 10.000 vite-dritë. Kjo foto eshte e perbere nga tre ekspozime te siguruara nga kamera me fushe te gjere 2 e hubble me 12 qershor 1997. Te tre ekspozimet jane marre neper nje filter portokalli i gjere (1200 ) tregohet ne ngjyre blu, nje filter hidrogjen-alfa (400 sekonda) treguar ne te kuqe , dhe nje filter e jonizuar ne forme individuale (1200 ) treguar ne te gjelbert.

Credit:

European Space Agency and Pedro Garcma-Lario (ESA ISO Data Centre)

Advertisements